Sanne (26) wil bevallen op gevoel: 'Ons lichaam is ervoor gemaakt' (2024)

Hoe ben jij zwanger? Wilma Groothuis Vandaag,

Leestijd: 5 minuten

Sanne (26) wil bevallen op gevoel: 'Ons lichaam is ervoor gemaakt' (1)

In de rubriek Hoe ben jij zwanger? leggen wij zwangere vrouwen een aantal keuzes voor om zo meer te weten te komen over hun zwangerschap en de aankomende bevalling.

Deze week Sanne (26), die 34 weken zwanger is.

Naam: Sanne
Leeftijd: 26
Hoeveel weken zwanger: 34
Partner: Henk
Hoeveelste kind: Eerste
Beroep: Eigen kapsalon

Lang op moeten wachten of snel gelukt?

“We hebben het geluk gehad dat het vrij snel is gelukt! Ik heb een hele onregelmatige cyclus van meestal 8, 9 of 10 weken en toen we samen hadden besloten om het te gaan proberen, konden we ook niet goed bijhouden wanneer ik mijn vruchtbare dagen had.

Gelukkig waren we er beiden heel relaxt onder en hadden we zoiets van: we zien het wel. Hierdoor was ik er ook niet elke maand mee bezig en had ik het ook niet gelijk in de gaten toen ik daadwerkelijk zwanger bleek te zijn. Toen ik steeds vaker misselijk was en ik wat krampen in m’n onderbuik voelde dacht ik: laat ik toch maar een test gaan doen.

Deze heb ik ‘s avonds alleen gedaan, want Henk was bij vrienden en ik wilde hem niet voor niks naar huis laten komen. Maar al na één seconde gaf de test twee streepjes aan en heb ik Henk met een smoesje naar huis weten te lokken. Toen hij eenmaal thuis was, heb ik hem de test gegeven. Dit heb ik ook stiekem gefilmd, het was een heel mooi moment.”

Stralend zwanger of ziek op bed?

“Ik voel me eigenlijk super goed! Ik heb weinig last van kwaaltjes en ben ook nog steeds heel erg fit. In het begin had ik af en toe last van misselijkheid, dit was ook de reden waarom ik uiteindelijk ben gaan testen.”

Geslacht delen met anderen of pas bij de geboorte?

“Het geslacht is voor ons een verrassing tot aan de geboorte. We hebben beiden geen voorkeur voor het geslacht. We zouden in de toekomst nog wel meer kindjes willen, als het ons gegund is, en ik denk dat we het bij een tweede zwangerschap wel zouden willen weten. Dan heb je van beiden een ervaring hoe het is.”

Sanne (26) wil bevallen op gevoel: 'Ons lichaam is ervoor gemaakt' (2)

Naam delen of voor jezelf houden?

“We zijn niet heel geheimzinnig over welke namen we leuk vinden. De definitieve naam blijft altijd spannend tot aan de geboorte, omdat je altijd nog van gedachten kunt veranderen. Maar ik vind het ook gewoon leuk om het over namen te hebben met familie en vrienden die dichtbij ons staan.”

Zwangerschapscursus volgen of alles op gevoel?

“Alles op gevoel! Ik denk ook niet dat je je heel erg kan voorbereiden op een bevalling, iedere bevalling is anders. Ik ben zelf erg nuchter en maak me ook niet te snel druk. Het zal vast pijn doen, maar er is nog nooit eentje blijven zitten, haha.”

Nesteldrang of alles op het laatste moment?

“Volgens m’n vriend heb ik al mijn hele leven nesteldrang, maar nu nesteldrang 2.0, haha. Laatst kwam m’n vriend thuis en was ik zelfs de koelkast van binnen aan het stofzuigen. Toen keek hij me wel heel raar aan, haha. Dit bedoel ik dus met nesteldrang 2.0.”

Sanne (26) wil bevallen op gevoel: 'Ons lichaam is ervoor gemaakt' (3)

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

“Het liefst beval ik in het ziekenhuis, dat lijkt me fijner en praktischer. Als er iets mis zou gaan, dan ben je gelijk op de juiste plek en hoef je niet nog overhaast naar het ziekenhuis te rijden. En als wel alles goed gaat, dan ben je ook zo weer thuis. Ons voordeel is ook dat we twee ziekenhuizen dichtbij huis hebben. Dus ik hoop dat een van beide wel een plekje heeft tegen die tijd, dat weet je natuurlijk nooit, maar we gaan van het beste uit.”

Bevallen met alleen je partner of ook anderen erbij?

“Mijn partner en mijn moeder zijn bij de bevalling. Ik heb een hele hechte band met mijn moeder en ik vind het fijn als ze erbij is. Henk vindt dit gelukkig ook geen probleem.”

Wel of geen pijnbestrijding tijdens de bevalling?

“Mijn voorkeur gaat uit naar geen pijnbestrijding, mits het noodzakelijk is. Een bevalling is iets natuurlijks en ons lichaam is ervoor gemaakt. Ik hoor van veel mensen dat tegen de tijd dat je het niet meer trekt en gaat vragen om pijnstillers, dan meestal het moment is gekomen dat je er bijna bent en mag gaan persen, dus daar houd ik me maar aan vast.”

Borstvoeding of flesvoeding?

“Het liefst borstvoeding. Dat lijkt me een heel mooi, bijzonder en intiem moment samen met je kindje en ik zou dat graag een keer mee willen maken.”

Heleen (33) raakte in een jaar tijd drie keer zwanger: ‘Uitgerekend op dag van miskraam’

Sanne (26) wil bevallen op gevoel: 'Ons lichaam is ervoor gemaakt' (4)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vorige

Volgende

Onderwerpen

  • bevalling
  • Instagram
  • Uitgelicht
  • zwangerschap
  • zwangerschapskwaaltjes

Relevante artikelen

  • Inpakken voor een autovakantie met baby: wat neem je mee? Eropuit Vandaag,09:02
  • Dilemma: ‘Zal ik eerder stoppen met werken, ondanks dat dit niet wordt geadviseerd?’ Persoonlijk Gisteren,15:15
  • Geen partner maar wel een kinderwens? Elisabeth kiest voor een donor Persoonlijk Gisteren,09:05
Sanne (26) wil bevallen op gevoel: 'Ons lichaam is ervoor gemaakt' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6484

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.